cs sk

Proč byste neměli odvápňovat svůj přístroj kyselinou citrónovou nebo octem?

V průběhu odvápňování odvápňovačem založeném na kyselině citrónové se mohou uvolněné usazeniny formovat a ucpat vedení a ventily vaší parní trouby. Vápenaté usazeniny mohou navíc zůstávat pod krustou - neodstranitelnou vrstvou zbytků vytvořenou kyselinou citrónovou. A nakonec, odvápňování kyselinou citrónovou je až 10krát pomalejší než pomocí durgol® swiss steamer®.

Odvápňování octem nebo jeho výtažky způsobuje nepříjemný zápach způsobený kyselinou octovou. Materiály ve vašem přístroji mohou tento nežádoucí zápach vstřebat a pak jej vylučovat do pokrmů a snížit jejich chuť a kvalitu.

Některé plasty mohou být poškozovány působením kyseliny octové a navíc, stejně jako v případě kyseliny citrónové, je odvápňování pomocí octa podstatně pomalejší než pomocí durgol® swiss steamer®.